• Sabbatical

  8 december 2020

  De agenda geeft het aan, het eind van het jaar is in zicht, ongelofelijk maar waar, ondanks het sociaal beperkte leven wat we dit jaar ondervonden is het omgevlogen. De tijd en ruimte die we kregen door beperkte contacten buitenshuis is een rap tempo opgevuld, geresulteerd in nieuwe werken, beslissingen nemen, veranderingen en nieuwe ideeen. Zón sabbatical is eigenlijk helemaal niet erg en in contacten met andere kunstenaars kwam dit ook steeds naar voren. Ervaringen delen in een tijd als deze heeft bij gedragen aan de keuzes die zijn genomen en in het ontwikkelen van nieuwe ideeen.

  Ervaringen die voor elk van ons weer anders zijn, afhankelijk van zo veel factoren, plaats, tijd en omstandigheden maar het gevoel van samenhorigheid is groot, dat is mooi dat is wat bind, kunst verbind. Hoe innovatief we met elkaar waren om toch onze kunst naar buiten te brengen, online, ateliers open te zetten voor kleine groepen, in kleine groepjes cursussen aan te bieden, in kleine groepen workshops te geven allemaal volgens richtlijnen die we aan het begin van 2020 nooit hadden voorzien en er vanuitgaande dat 2021 meer ruimte bied op alle fronten.

  Sabbatical of niet dat kunst er toe doet merken we aan de reacties en de steun, bedankt.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 38 keer bekeken

 • Persoonlijk contact

  6 september 2020

  Het seizoen om dingen buiten de deur te gaan doen komt langzaam weer dichtbij, de vakanties zijn voorbij en voorzichtig plannen we weer van alles. Zo ook hier, 1 oktober gaan we starten met de cursus en ben blij dat de groepen op corona sterkte gaan draaien, de online lessen waren een mooie invulling voor de lessen die er in het voorjaar uitvielen maar de interactie in het atelier is een groot goed waar zowel de cursisten en ik plezier aan beleven. Persoonlijk contact is een belangrijk aspect voor velen van ons. Dat hebben we een lange tijd moeten missen, maar we kunnen weer mooie gesprekken gaan voeren, lachen tijdens de lessen, werken aan mooie aquarellen en elkaar vooral stimuleren. Positief in een tijd waar spontaniteit het verloor tov 1,5 meter, tov een pandemie waar geen van ons grip op heeft maar waarin we wel kunnen bijdragen aan een veilige omgeving om de leuke dingen buiten de deur weer op te pakken.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 139 keer bekeken

 • Competitie

  14 juni 2020

  Een artikel gelezende te hebben en de commentaren daarop hebben verbaasd, ergenis gewekt en hebben tot deze blog geleid. Je kent het vast wel, je doet iets vanuit je hart, je beleeft er plezier aan en bent zo blij met het gecreerde, soms gaat het vanzelf soms is het een worsteling, maar tevreden ben je. Enthousaist deel je dat met de mensen om je heen, je deelt het op social media en tot je grote ergenis en frustratie zijn er altijd mensen die er een competitie van maken.. Waarom toch die competitie, je zou ook gewoon kunnen genieten van elkaars creaties zonder negativiteit. Iedereen die iets creeert weet heel goed dat er anderen zijn die een andere visie hebben en dat er niveau verschil is (net als in het dagelijks leven) maar dat betekent niet dat ander werk er niet toe doet. Voor allen die creeeren, blijf doen waar je goed in bent en waar je achter staat dat is de motivatie om bij jezelf te blijven, te blijven genieten en prachtige creaties te delen om anderen deelgenoot van jou visie te laten worden.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 162 keer bekeken

 • Creativiteit

  24 maart 2020

  Buiten schijnt het zonnetje, de eerste voorjaarbodes laten zich fleurig zien. De natuur gaat gewoon door terwijl de deur van het atlier gesloten blijft en de workshops en cursussen tot het zomerseizoen gecanceld zijn. Dat we toch creatief zijn in de situatie waarin de wereld zich bevind bewijst het enorme aanbod van online cursussen dat men aanbied om cursisten op afstand van opdrachten te voorzien zodat men kan blijven schilderen, creatief te zijn. Zo ook ik doe dat en ben blij met het positivisme van iedereen. Als kunstenaar is z'on periode van les onthouding ook een periode om zelf meer te gaan schilderen, binnen of buiten, nieuwe ideeen uitwerken en over nieuw creatief aanbod na te denken. Het brengt mensen ook veel creativiteit, niet alleen op kunst gebied, maar ook elders op de werkvloer met als doel om de wereld weer in gang te kunnen zetten. Creatief omgaan met de situatie van nu brengt ook nog eens saamhorigheid en verbinding. Daarom: Blijf creatief!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 202 keer bekeken

 • Fulltime "kunstenaar" zijn

  15 januari 2020

  Voornemens die direct al de prullenbak in kunnen, je hoort het zo vaak. Het ging goed tot  vandaag. Veel geschildert en nieuwe ideeen zijn geboren. Voornemens om iedere dag in het atlier te gaan werken. Eerst de dagelijkse beslommeringen en werkuren maken dan de penselen in de hand, dat was het idee, maar dan roept de website om nieuwe werken, die zijn er wel maar moeten nog op de foto, belichting aanpassen op de computer en verkleinen, uploaden, titels bedenken en de informatie toevoegen. De website is weer mooi bijgewerkt ook de moeite waard. De nieuwe visitekaartjes aangemaakt en naar de drukker gestuurd, morgen kan ik ze al ophalen, dan het goede voornemen oppakken en in de middag weer het atelier in. Fulltime kunstenaar zijn is een vak.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 254 keer bekeken