Mensen vragen mij vaak waarom ik alleen maar aquarel als medium gebruik, want het is toch moeilijk wordt er dan direct achteraan gezegd. Ja, het is een moeilijk medium maar dat is de trigger voor mij om er juist mee door te gaan, het transparante, het vloeien, de voorbereiding eigenlijk alles aan aquarel bindt mij met dit medium. Tijdens de cursussen hoor ik regelmatig dikke zuchten en de verzuchting waarom kies ik hier nu voor, waarop het antwoord meestal steevast is dat men de andere mediums wel kent en voor de cursus "Spelen met Waterkleuren" hebben gekozen juist om het transparante en het vloeien. Dat je dit niet in 10 lessen onder de knie hebt en dat je veel moet oefenen wordt er dan aan toegevoegd. Dat wordt vaak vergeten en dat is met alle nieuwe dingen zo, oefenen en nog eens oefenen, op les, thuis of waar je op dat moment bent. Dat is ook één van de voordelen van aquarel, doordat je zo weinig nodig hebt kun je het ten alle tijde oppakken.

Vaak wordt er gedacht dat aquarel alleen maar voorstudie is, als schets voor het "echte werk" in olie of acryl, maar als je ziet wat voor opmars aquarel maakt in de hele wereld is het echt geen studie materiaal meer maar een volwaardig medium waar je de meest mooie creaties mee kunt maken. 

Het maakt mijn werk zo mooi, het geeft voldoening en een zekere vorm van blijheid als een aquarel voor mij geslaagd is, mijn hele ziel en zaligheid ligt erin en daar mag en kan iedereen van meegenieten.