Ellen Visser-Bergsma, Atelier AquarEllen, is autodidact aquarellist, een medium dat haar op het lijf is geschreven. Altijd zoekend naar uitdagingen is Ellen deze techniek gaan ontwikkelen en geheel op eigen wijze weer te geven op papier.

De transparantie, het vloeien en het onvoorspelbare van dit medium maakt het in haar ogen een boeiend proces, een altijd groeiend proces.

Het loslaten van de gebaande paden vanuit het aquarelcircuit heeft gezorgd voor een eigen stijl dat zeer gewaardeerd wordt door een groot aquarel minnend publiek, nationaal als wel internationaal, wat dan weer stimulerend werkt om op de ingeslagen weg door te gaan en vooral te genieten van het proces om een aquarel tot stand te laten komen.

Rust, ruimte en kijken alsmede de kunst van het weglaten is een leidraad in haar werk, waardoor er harmonieuze en sprekende aquarellen ontstaan.

Voor iedereen die wel eens wil kennis maken met de aquareltechniek zegt Ellen vooral: geniet van het proces en geef je zelf de tijd om je deze techniek eigen te maken, met geduld en volharding ga je dat vanzelf leren. Zo bouwt Ellen haar cursus lessen ook op, plezier dat moet samengaan met leren en ontwikkelen.

Regelmatig krijgt ze de mogelijkheid om haar aquarellen te exposeren en in opdracht maakt Ellen aquarellen voor particulieren en bedrijven en is ze lid van IWS Holland, lid van Woman in Watercolor en lid van Aquarelle Pyrenneene France.

 

Participant Vietnam in Aquarello 2024,Hanoi Vietnam

Participant Exposition L' Internationale d Aquarelles 2023, Albi France

Participant Masters of Watercolor 2023 Leiden

Participant Fabriano in Aquarello 2023

Participant International Watercolor Society India Biennale 2022

Participant Tirana International Contemporary Festival, Albanie 2022

Participant Fabriano in Aquarello 2022

Participant Watercolor with Love, Gdansk Poland 2022

Participant Freedom Watercolor Festival Kiev 2022

Participant Fabriano in Aquarello 2020/2021

Participant Mini Watercolor Festival watercolorminiaturen Kiev 2021

 

U kunt haar Atelier in Zwiggelte aan de Westeres 5 bezoeken op vrijdags van 13.00 - 1600 uur en op afspraak. Gesloten vanaf 1 oktober tot 1 april , alleen op afspraak kunt u het atelier gedurende deze periode bezoeken.

KVK-nummer: 89206096